Translate

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

петак, 29. мај 2009.

Драгиња Драгишић, Марко Вигњевић, Филип Ивановић, Казаков


Заветине су успеле ( до свог великог празника - Спасовдан 2009.), да публикују, ево, и (прве) књиге Драгиње Драгишић, Марка Вигњевића и Филипа Ивановића, као и превод прозе руског послератног мајстора приче Казакова Плаво и зелено. Ове књиге су публиковане на на сајту Ново сазвежђе. http://sites.google.com./site/zavetineinfo Тамо се могу преузети, као непрофитна издања, бесплатно. Књиге су лепо опремљене. Уверите се и сами.







Госпођица Драгишић живи у Бања Луци, Вигњевић у Београду, а Ф. Ивановић у Подгорици.
У данима који следе, Заветине ће се потрудити да мало ближе представе ауторе чије су књиге одабране на Великом конкурсу Заветина 2008. - интервјуима, критикама и на други начин.
На самом крају маја месеца 2009. године Заветине су успеле да заокруже један велики посао који је потрајао више од године дана.
Да ли ће то у србијанској културној и књижевној јавности бити примећено, похваљено, или игнорисано, показаће месеци који следе. У сваком случају, објавити данас више од 20 нових књига млађих писаца, преводилаца са простора некадашње СФРЈ, Канаде, Америке, није мала ствар! Напротив...

Нема коментара:

Постави коментар