Мобаров институт

Мобаров институт
Мобаров институт ЗАВЕТИНЕ

Translate

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

уторак, 8. октобар 2024.

ДУГО САМ РАЗМИШЉАО, И НИШТА

 







Синоћ открио ову реакцију, став и мишљење једне сасвим непознате ми особе:

Аватар дариараско 30. јул 2016 ЈУЛ. 30 Прочитала сам ваше постове на блогу и већина њих је веома тужна. С једне стране, вођење дневника је добра терапија, али с друге стране, мислим да је вредно разумети да је сваки догађај у нашем животу одређени фактор који накнадно одређује и наш живот и нашу судбину. Не говорим о судбини као нечему ефемерном и метафоричком, већ о њој говорим као о збиру поступака и преовлађујућих околности, а помињем и избор са којим се сваки човек свакодневно суочава. Наравно, нико није крив што је природно наследио мало више мозга, који једноставно не пружају могућност да живите у сталном осећају среће, али мислим да је добро имати догађаје различите сложености и различитог квалитета у свом живот. Можда ће ваше искуство и ваше белешке о томе помоћи другим људима да не праве исте грешке.

* *

Први пут видео синоћ. Написано пре осам година. Нека девојка. На руском.


Нисам одговорио кад је требало. Девојка је у праву – претпостављам да је девојка. Била је то година губитака,  узастопних смрти у једној години у размаку од неких шест месеци. Очева смрт. Смрт друге жене (Ш.) ...Толико се тога догодило и изменило, после тог јула 2016

..........

*

 



 


.....

Дуго сам размишљао, и ништа.... Нисам разумео! На мене налећу јата црних врана, утваре успомена, лажи од памтивека, лицемерје и подлост блиских и НЕСАНИЦА. Будим се око три, или пет у свитање. И зурим у мрак; права благодет ако на мене из невиделице и магле навали стари нагон за писањем... Све је већ написано, али није све прочитано. Толико тога је у талогу нашег заборава, који почиње да се оглашава као магарац, и-ха, и-ха!!

....


 



 


...........



Нема коментара:

Постави коментар